Інспекція розрахувала шкоду від засмічення земель внаслідок удару «шахедами» по м. Суми 06.03.2024

Вночі 06.03.2024 місто Суми було атаковане безпілотними літальними апаратами терористичних військ рф. Внаслідок ворожого нальоту на житлові квартали міста БпЛА типу «Shahed» було пошкоджене кілька будівель, зокрема: житло громадян в одинадцяти багатоквартирних будинках, близько 20-ти автомобілів громадян, приміщення дошкільного навчального закладу.

 Руйнування та пошкодження будівель спричинило засмічення земельних ділянок на території одного з лікарняних закладів міста та біля житлових будинків. Після обстеження фахівцями Інспекції місць подій зафіксовано засмічення відходами руйнації земельних ділянок загальною площею близько 1400 м2.  

Розмір шкоди, завданої землі, ґрунтам внаслідок збройної агресії, склав майже 27 млн. грн. Документи щодо проведеного розрахунку скеровані Інспекцією до правоохоронних органів для долучення їх до матеріалів досудового розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни.

Збитки також направлено для формування єдиного реєстру збитків, що завдані довкіллю України в результаті збройної агресії, які у подальшому мають бути відшкодовані країною-агресором.