У Державній екологічній інспекції у Сумській області 23 вересня відбувся семінар зі студентами 4 курсу юридичного факультету СНАУ

У ході проведенного освітнього заходу, який організовано у рамках вивчення дисципліни «Екологічне право», були розглянуті основні функції, завдання та ресурсні напрями інспекційної діяльності Інспекції, порядок здійснення правової роботи сектором правового забезпечення, зокрема: ведення претензійно-позовної роботи, юрисдикція справ, правові колізії, тощо.

Майбутні юристи цікавилися, які порушення природоохоронного законодавства виявляються найчастіше, мають суспільний резонанс та призводять до нарахування значних сум збитків. Також увагу студентів привернула тема реформування природоохоронної системи державного нагляду (контролю), яка наразі триває, та можливість проходження навчальної практики в Інспекції найближчим часом.

 

 

 

Спільним рішенням цього пізнавального та цікавого заходу було продовження ознайомлення з чиним природоохоронним законодавством у подібному форматі, але більш докладно та відокремлено по ресурсних напрямах.

Щиро дякуємо усім учасникам заходу за активність і зацікавленість екологічною тематикою та сподіваємось на тісну співпрацю у подальшому!