Держекоінспекція підбила підсумки операції «Нерест – 2023»

Державна екологічна інспекція у Сумській області підбила підсумки заходів державного контролю, вжитих в рамках щорічної природоохоронної операції «Нерест». Упродовж нерестового періоду екоінспектори провели 43 заходи, спрямовані на запобігання адміністративним правопорушенням у сфері охорони, використання та відтворення водних біоресурсів, у ході яких зафіксовано 49 порушень природоохоронного законодавства.

Державними інспекторами складено 49 протоколів про адміністративні правопорушення: 43 протоколи за частиною 3 статті 85 КУпАП (порушення правил рибальства), 3 протоколи – за частиною 4 статті 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства), 3 протоколи – за частиною 1 статті 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів).

Всього на порушників накладено штрафів на загальну суму 4216 грн. 6 справ передано до суду для притягнення до адміністративної відповідальності. Загальна сума збитків склала 56508 грн.

Під час проведених заходів державні інспектори вилучили 65 од. заборонених знарядь лову, а саме: 55 сіток та ятіри – 10 одиниць, власники яких не були встановлені.

Інспекція закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог Правил любительського рибальства та природоохоронних норм. А у разі виявлення випадків порушення правил рибальства, браконьєрства, задухи риби просимо терміново повідомляти на Гарячу лінію Інспекції за телефоном 77-10-12.