Інспекція долучилася до флешмобу «Я прибрав – твоя черга – 2: змінимо майбутнє разом»

25 вересня 2019 року Державна екологічна інспекція у Сумській області долучилася до проведення екологічного івенту «Міжнародний день чистих берегів», ініційованого Державним агентством водних ресурсів України. Даний захід передбачає прибирання берегів водних об’єктів, а головним його меседжем є виховання екологічної свідомості суспільства щодо бережливого ставлення до водойм України.

За прогнозом Держводагентства, з тією тенденцією засмічення поверхневих водних об’єктів, яка нині спостерігається, до 2050 року в озерах, річках та морях  України буде більше відходів, ніж риби.

З метою попередження забруднення водних ресурсів, працівники Інспекції, спільно з представниками Департаменту екології та охорони природних ресурсів Cумської облдержадміністрації і Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області, прибрали частину прибережної смуги р. Псел в межах м. Сум. Вздовж берега від Харківського мосту в сторону вул. Івана Сірка ними зібрано близько 150 мішків побутових відходів, левова частка яких – скляні та ПЕТ-пляшки, поліетиленові упаковки тощо.

 

 

Вочевидь, більшість цього сміття залишили громадяни, які відпочивали біля Псла. Але у ході прибирання виявлені і купи відходів, які кимось принесені до річки з дому. Приміром, про це свідчать знайдені серед них рахунки на сплату послуг на ім’я мешканки будинку № 3 по вул. Харківській.

Попри те, що дата проведення акції «Міжнародний день чистих берегів» минула, Державна екологічна інспекція у Сумській області закликає кожного зробити внесок у прибирання берегів будь-якої водойми та у будь-який зручний час. Для того, аби власним прикладом підштовхнути інших до участі в івенті, пропонуємо в мережі Інтернет викладати фото «до» та «після» прибирання з хештегом #Яприбрав_ТвояЧерга2