Судовий позов Інспекції до ДП «Попівський експериментальний завод» змусив підприємство почати виконувати приписи

25 вересня 2019 року у Сумському окружному адміністративному суді відбулося чергове засідання у справі за позовом Державної екологічної інспекції у Сумській області до ДП «Попівський експериментальний завод», яке принесло перший позитивний результат: представники підприємства запевнили, що недоліки, виявлені Інспекцією, виправляються.

Нагадаємо, що через погіршення якості навколишнього природного середовища, грубе порушення вимог природоохоронного законодавства та систематичне ігнорування приписів Державної екологічної інспекції у Сумській області, Інспекцією подано позов до суду з проханням застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду до ДП «Попівський експериментальний завод»  у вигляді повного зупинення експлуатації місця видалення відходів (бардонакопичувача).

Учора представник відповідача повідомив, що підприємством вже проведено ревізію паспорта бардонакопичувача, відсутність якої і послугувала Інспекції приводом подати судовий позов. Проте, на розгляд ані Інспекції, ані суду не було надано цього документа. Відтак, судове засідання знову перенесено. Цього разу на 09.10.2019.