Сьогодні в Україні відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Традиційно 08 травня в усьому цивілізованому світі вшановують пам’ять всіх загиблих під час глобального збройного конфлікту. Для України Друга світова війна стала особливо трагічною, оскільки на наших землях розгорнувся один із найкровопролитніших театрів воєнних дій, який забрав мільйони життів нашого народу. Українці разом з іншими членами антигітлерівської коаліції звитяжно захищали рідну землю від загарбників. Надвисокою ціною нам вдалося зупинити навалу нацистів та вибороти мир.
Напевно, раніше кожен хоч раз чув від учасників чи свідків Другої світової війни слова: “Головне – щоб не було війни!”. Ця фраза трансформувалася у лаконічне міжнародне гасло “Ніколи знову!”. Саме тому 08 травня стало ще й днем нагадування неприпустимості зазіхання на території суверенних держав та вирішення міжнародних конфліктів збройним шляхом.
На жаль, терористична росія обрала інший вектор та створила справжній культ війни. Вторгнення окупаційних військ рф на територію України вже називають наймасштабнішою та найжорстокішою війною в Європі з часів Другої світової.
Втім славні українські нащадки учасників Другої світової війни продовжують героїчну справу своїх предків та дають гідну відсіч окупантам. Ми віримо у Збройні Сили України та в нашу перемогу. Адже добре засвоїли головний урок, який дала нам Друга світова війна: навіть при нерівних силах перемагає той, хто боронить рідну землю, а не загарбує чужу!
Вічна пам’ять загиблим і низький уклін всім захисникам України!