Представники Інспекції взяли участь у засіданні робочої групи при Сумській обласній державній адміністрації

Представники Державної екологічної інспекції у Сумській області взяли участь у засіданні тимчасової робочої групи з вивчення та надання пропозицій щодо вирішення питань забруднення річки Псел, Косівщинського водосховища та річки Сумка при Сумській обласній державній адміністрації.

Засідання проводила заступник голови Сумської обласної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації, голова тимчасової робочої групи з вивчення та надання пропозицій щодо вирішення питань забруднення річки Псел, Косівщинського водосховища та річки Сумка Зонова Марія Володимирівна.

На засіданні були присутні члени тимчасової робочої групи, представники Сумської міської ради, правоохоронних органів, Сумської, Степанівської та Садівської громад.

Розглядалась низка питань: результати роботи тимчасової робочої з вивчення та надання пропозицій щодо вирішення питань забруднення річки Псел, Косівщинського водосховища та річки Сумка за період з моменту її створення по цей час; про вжиті заходи за результатами самоврядного контролю щодо дотримання стану благоустрою в прибережних захисних смугах басейну р. Сумка та р. Псел на території Сумської, Степанівської та Садівської громад.

Представники Інспекції ознайомили учасників засідання про використання офіційного ресурсу Міндовкілля «Екозагроза», розробленого за підтримки Міністерства цифрової інформації України, для фіксації фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок надзвичайних ситуацій, подій, збройної агресії російської федерації,  також з вимогами до оформлення електронного звернення через застосунок «Екозагроза».