Екоінспекція представила вебресурс «ЕкоЗагроза» працівникам Сумського рибоохоронного патруля

19.02.2024 р. спеціалісти Державної екологічної інспекції у Сумській області провели робочу зустріч з колективом Сумського рибоохоронного патруля, основним питанням якої було функціонування вебресурсу «ЕкоЗагроза».

Учасники заходу були ознайомлені із порядком фіксації фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок надзвичайних ситуацій, подій, збройної агресії російської федерації та вимог до оформлення електронного звернення через застосунок «ЕкоЗагроза». Зареєструвавшись у застосунку, про всі факти екологічних злочинів проти довкілля має можливість повідомляти як кожен небайдужий громадянин, так і сумські рибоохоронці, реалізуючи свої повноваження на території Сумської області.

В свою чергу Сумський рибоохоронний патруль звернув увагу присутніх колег про останні зміни в природоохоронному законодавстві. Детально зупинились на Правилах любительського рибальства, забороні на вилов щуки звичайної та інше. Також обговорили план спільних заходів Екоінспекції і рибоохоронного патруля на поточний рік.