Тривають заходи щодо долучення громад до активного застосування вебресурсу «ЕкоЗагроза»

На поточному тижні спеціалістами Інспекції проведено низку запланованих робочих зустрічей з представниками територіальних громад Сумської області щодо використання офіційного ресурсу Міндовкілля “ЕкоЗагроза” та активного долучення громадян до вирішення екологічних проблем регіону за його допомогою.

Слід зазначити, що присутні на зустрічах представники громад вперше від екоінспекторів дізнаються про цей застосунок і його функціонал, що завжди викликає в учасників заходів цікавість.

Нагадуємо алгоритм повідомлення про екологічну загрозу:

1️⃣ Увійти на вебресурс за посиланням ecozagroza.gov.ua. Для зручності можна завантажити застосунок.

2️⃣ У правому кутку верхньої горизонтальної навігаційної панелі знайти кнопку «Особистий кабінет» та підтвердити особу (пройти верифікацію)

– через гугл-аккаунт (цього достатньо, щоб подавати заявку про події; переглядати стан у вашому регіоні на дашборді у віджеті; переглядати стрічку подій; переглядати мапу з шарами даних),

– через GOV ID (додатково зможете залишати коментарі під новинами та подіями, а також залишати реакції у стрічці подій).

3️⃣ В налаштуваннях «Особистого кабінету» внести свої персональні данні. Заявник проходить обов’язкову процедуру електронної ідентифікації та автентифікації згідно Закону України «Про звернення громадян».

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ, ЩО АНОНІМНІ ЗВЕРНЕННЯ НЕ РОЗГЛЯДАЮТЬСЯ!

4️⃣ Повернутися до рубрики «Повідомити» на верхній горизонтальній навігаційній панелі.

5️⃣ Заповнити заявку. У ній вказати категорію екологічного впливу (повітря, ліс, вода, земля, надра, ПЗФ), його місцезнаходження (додати локацію та фото), детально описати ситуацію, яка склалася.

6️⃣ Відправити дані.

7️⃣ Чекати відповіді про результати розгляду звернення.