За розорювання прибережної захисної смуги в РЛП “Сеймський” затримано працівника ФГ “Волков Валерій Валентинович”

Мабуть, кожному мешканцю присейм’я добре відомі проблеми РЛП “Сеймський”. Серед них і засмічення територій, і спалювання сухої рослинності, і поруби дерев тощо. Окремим  болючим питанням є розорювання заплавних лук та прибережних захисних смуг річок Сейм, Клевень та Есмань, які продовжуються, незважаючи на контроль з боку адміністрації парку та громадських організацій. На численні прохання керівниці обласного комунального закладу Марії Коняєвої та непоодинокі заклики місцевих активістів, зокрема, Ольги Бутової, Інспекція допомагає дотримуватися правопорядку на природоохоронних територіях.

Так, під час рейду по території регіонального ландшафтного парку “Сеймський”, працівники Державної екологічної інспекції у Сумській області “на гарячому” спіймали представника Фермерського господарства “Волков Валерій Валентинович”. Поблизу с. Ротівка Путивльського району цей чоловік на тракторі з плугами розорював прибережну захисну смугу р. Есмань. Даний факт є грубим порушенням низки статей Водного та Земельного кодексів України, а також Закону України “Про природно-заповідний фонд України”. Тож на порушника складено протокол за ст. 91 КУпАП, який невдовзі буде передано на розгляд до Путивльського райсуду.

Відтак, стає зрозуміло, чому керівництво Путивльської ОТГ було категорично проти створення та існування РЛП “Сеймський” – розорювання прибережної смуги здійснило господарство, яке належить родині мера Путивля.