Державна екологічна інспекція у Сумській області обговорила з науковцями та студентами СНАУ перспективи подальшої взаємодії

14.11.2023 відбулася online зустріч на тему: «Особливості діяльності Державної екологічної інспекції у Сумській області в умовах воєнного стану» за участю завідувача сектору правового забезпечення Інспекції Дмитра Матюхи, професорсько-викладацького складу юридичного факультету СНАУ та студентів СНАУ зі спеціальностей: 081 Право, 293 Міжнародне право, 193 Геодезія та землеустрій.

📋 Модераторкою онлайн зустрічі була Наталія Гресь – доктор філософії зі спеціальності «Право», доцент кафедри приватного та соціального права, за участю гаранта ОНП «Право» д.ю.н., професорки Ирини Аристової.

💬 Дмитро Матюха ознайомив учасників зустрічі з особливостями роботи Інспекції в умовах воєнного стану та поділився досвідом оцінки шкоди, завданої навколишньому середовищу внаслідок збройної агресії РФ. Жваве обговорення викликала тема перспектив і правових засад відшкодування росією завданих довкіллю збитків.

🟩 Предметом обговорення також стали питання екологічної освіти, виховання, екологічної свідомості громадян, а також компетенції та навички фахівців Державної екологічної інспекції у Сумській області.

🤝 Учасники зустрічі домовилися про продовження співпраці, її перспективи, проходження практики для здобувачів освіти юридичного факультету на базі Державної екологічної інспекції у Сумській області та шляхи подальшої взаємодії.