З Днем Конституції України!

Колектив Державної екологічної інспекції у Сумській області вітає усіх співгромадян з Днем Конституції України! Наша Конституція увібрала в себе багатовікову історію українського державотворення та прагнення народу до свободи, самовизначення і гідного життя. Зараз українці рішуче і мужньо відвойовують свій суверенітет і територіальну цілісність, борються за конституційні права на життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпеку кожного громадянина. І ми висловлюємо безмежну шану і подяку усім захисникам і захисницям!

Держекоінспекція – єдиний державний орган, який наразі фіксує факти екоциду та розраховує збитки, заподіяні довкіллю України внаслідок воєнних дій для подальшого стягнення репарацій з російської федерації. Ми усвідомлюємо свою високу відповідальність та обов’язок забезпечувати конституційні права і свободи громадян, а також екологічну безпеку і підтримання екологічної рівноваги на території країни.

Основним Законом України закріплено, що земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах держави, є власністю Українського народу. Кожен має право на безпечне для життя і здоров’я довкілля та вільний доступ до інформації про стан довкілля. Та не слід забувати, що конституційний обов’язок кожного – не заподіювати шкоду природі й культурній спадщині та відшкодовувати завдані ним збитки. Отже, дотримання конституційних вимог – священний обов’язок кожного громадянина України.

Ми переконані, що невдовзі будуть реалізовані усі без виключення засади Конституції, а Український народ продовжить зміцнювати свою демократичну, соціальну, правову державу, підтверджуючи свою європейську ідентичність.

Зі святом! Слава Україні!