Держекоінспекція пройшла навчання з цивільного захисту населення під час війни

Сьогодні, 02.06.2023, особовий склад Державної екологічної інспекції у Сумській області прослухав інформаційну лекцію щодо дій органів управління та населення в умовах воєнного стану. З минулого року подібні заходи перебувають на піку своєї актуальності для кожного мирного українця, а для мешканців прикордонної воюючої Сумщини – тим більше. Крім працівників Інспекції слухачами також були представники кількох структурних підрозділів Сумської облдержадміністрації та інших установ й організацій.

Інформаційно-роз’яснювальну роботу для присутніх провів старший викладач Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Сумської області Михайло КУРИЛО. Він коротко описав основні  нормативно-правові акти, якими регулюються дії органів влади і населення під час воєнних дій та надзвичайних ситуацій.

Під час навчання присутні розглянули види мін, вибухонебезпечних та інших підозрілих предметів. Михайло Курило показав фото та навів приклади терористичних дій військовослужбовців російської федерації, котрі під час перебування на Сумщині монтували вибухові пристрої в побутову техніку, предмети інтер’єру та навіть в дитячі іграшки. 

Окремо під час лекції доведено інформацію про особливості і види оповіщень та алгоритми дій органів влади і населення під час повітряної тривоги. Також присутні дізналися, що потрібно робити у разі загрози радіаційного, хімічного та біологічного зараження. Зокрема, увагу було приділено основним вимогам до приміщень і споруд, які призначені для цивільного захисту населення або можуть використовуватися як найпростіші укриття. 

Державна екологічна інспекція у Сумській області висловлює щиру вдячність за отриману інформацію. Адже в сучасних українських реаліях вона, без перебільшення, може врятувати життя.