На Сумщині знову сталося аварійне забруднення земель нафтопродуктами

Учора, 02.06.2023, пізно ввечері працівники Державної екологічної інспекції у Сумській області біля с. Попівщина Роменського району виявили земельну ділянку із візуальними ознаками забруднення. Оскільки це було після заходу сонця, провести повноцінне обстеження територій було неможливо.

Тож сьогодні зранку екоінспектори повторно виїхали на місце подій. У ході огляду було встановлено, що на соняшниковому полі дійсно стався розлив нафтовмісної суміші. Це відбулося на відстані кількох кілометрів від місця попереднього аварійного пориву трубопроводу, що був виявлений Інспекцією рівно 2 тижні тому. Цього разу загальна площа візуально забруднених земель склала 100 квадратних метрів.

На місце подій екоінспектори викликали слідчо-оперативну групу. Наразі встановлено, що забруднення земель відбулося внаслідок розгерметизації трубопроводу НГВУ “Охтирканафтогаз” ПАТ “Укрнафта”.

Фахівці Інспекції вже відібрали проби ґрунту для здійснення інструментально-лабораторного контролю та встановлення вмісту забруднюючих речовин. Державна екологічна інспекція у Сумській області взяла ситуацію на контроль та повідомить громадян подальший розвиток подій.