Сьогодні – День степу!

30 травня в Україні відзначається День степу. Це свято було започатковано 6 років тому за результатами наукового семінару, присвяченого охороні степових ландшафтів Луганщини і Донеччини, які на той момент вже кілька років страждали від злочинних дій російських загарбників. Саме в степовій і лісостеповій природних зонах знаходиться більшість тимчасово окупованих територій та тих, де були або зараз тривають активні бойові дії. Відтак, разом із повномасштабним наступом російської федерації на Україну, ще більшої значущості набуло питання збереження наших степів.
Один із найбільш дієвих способів зберегти цілинні степові ділянки – це включення до складу існуючих або створення нових об’єктів природно-заповідного фонду. На території Сумщини існує єдиний природний заповідник загальнодержавного значення – «Михайлівська цілина». Він включає в себе найбільш північні ділянки лучного степу загальною площею 882,9 га. Завдяки заповідному режиму на цій території вдалося зберегти унікальне біорізноманіття, притаманне прадавнім степам України.
Користуючись нагодою, Державна екологічна інспекція у Сумській області привітала адміністрацію природного заповідника «Михайлівська цілина» з Днем степу. Крім того, керівнику заповідника Григорію ДУДЧЕНКУ оголошено подяку за багаторічну сумлінну роботу, плідну співпрацю з Інспекцією, вагомий особистий внесок у справу охорони територій природно-заповідного фонду та збереження флори і фауни унікального степу.