Майже 42% працівників Інспекції проходять курси підвищення кваліфікації

Одним із головних обов’язків державних службовців, передбачених Законом України «Про державну службу», є систематичне підвищення рівня професійної компетентності та удосконалення організації службової діяльності. Останніми роками це питання є особливо актуальним для працівників Державної екологічної інспекції у Сумській області, оскільки наразі відбувається реформування природоохоронної галузі, розставлення пріоритетів державної екологічної політики та активне внесення змін до нормативно-правових актів.

Для того, аби підвищувати рівень своїх знань, вміти на практиці застосовувати сучасні методи і технології у сфері державного контролю, а також бути конкурентноспроможними фахівцями, працівники Інспекції постійно проходять курси підвищення кваліфікації, відвідують науково-практичні семінари, здобувають додаткову освіту тощо.

Цьогоріч особливо плідним видався кінець серпня-початок вересня. Наразі, за сприяння сектору управління персоналом, на короткострокових курсах одночасно навчається майже 42% особового складу Інспекції. Зокрема, 26 осіб проходять навчання у Сумському регіональному центрі підвищення кваліфікації за спеціальною програмою «Управління змінами». Ще 2 посадові особи Інспекції є слухачами курсу «Основні засади державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів», який проходить на базі Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.