Екоінспекція провела комісійне обстеження озера Ігнатенкове

Сьогодні комісією у складі спеціалістів Державної екологічної інспекції у Сумській області, представників Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області та посадових осіб Охтирської міської ради було проведено обстеження оз. Ігнатенкове в м. Охтирка.

Комісія була скликана Інспекцією з метою розгляду запиту представника Уповноваженого Верховної ради України з прав людини щодо порушень природоохоронного законодавства внаслідок зливання відходів в озеро Ігнатенкове. У засобах масової інформації зазначалось, що ймовірне походження цих відходів – виробництво Богодухівського м’ясокомбінату.

Під час обстеження комісією було проведено візуальний огляд прибережно-захисної смуги та акваторії озера. Візуально місць можливого скиду відходів виявлено не було, в межах прибережної смуги та по акваторії озера слідів потрапляння специфічних для м’ясопереробної галузі субстанцій також не встановлено. Сліди руху важкої техніки на місцевості відсутні.

З метою проведення лабораторних досліджень відібрано зразки води з озера Ігнатенкове та ґрунту в межах прибережної смуги озера й поруч із муловими картами.

 Про їх результати повідомимо додатково.