Студентів СумДУ ознайомили із роботою Інспекції

Сьогодні, 02.12.2019, державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області Віталій ЛИТВИН розповів студентам групи ТС-71 Сумського державного університету про діяльність Державної екологічної інспекції у Сумській області.

Слухачам розповіли про особливості та підстави здійснення планових та позапланових перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства. Також спеціаліст Інспекції поділився власним досвідом роботи, розказавши, на що, в першу чергу,  під час перевірки звертає увагу інспектор, та що найчастіше намагаються приховати підприємства від природоохоронців.

Ініціатор заходу, доцент кафедри прикладної екології Інна ТРУНОВА, зазначила, що  задля підготовки висококваліфікованих фахівців, студентам необхідно дізнаватися про практичні навички екологів. А тому вирішено розробити план подібних виїзних семінарів для студентів СумДУ на 2020 рік.

 

Крім того, слухачі семінару виявили бажання взяти участь у відборі проб води з водних об’єктів, аби на практиці зрозуміти, як саме і де відбираються зразки для аналізу. Також за результатами семінару Інспекцією заплановано екскурсію до інспекційної лабораторії, де майбутні екологи зможуть на власні очі ознайомитися із проведенням гідрохімічного аналізу відібраних проб.