До уваги суб’єктів господарювання!

Нагадуємо, що з 18 грудня 2017 набирає чинності Закон України «Про оцінку впливу на довкілля» (далі Закон).

Відповідно до ст. 3 Закону, здійснення оцінки впливу на довкілля є обов’язковим у процесі прийняття рішень про провадження планованої діяльності. Перелік видів діяльності (в розрізі категорій) які підлягають оцінці впливу на довкілля, наведено в ст.3 Закону.

Рішення про провадження планованої діяльності можливе після оцінки впливу на довкілля.

Висновок з оцінки впливу на довкілля надає уповноважений територіальний орган (відповідний підрозділ з питань екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації), а в окремих випадках визначених ч.3 і ч.4 ст.5 Закону – центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Висновок з оцінки впливу на довкілля надається суб’єкту господарювання безоплатно, протягом 25 робочих днів з дня завершення громадського обговорення.

Висновок з оцінки впливу на довкілля та інші результати оцінки впливу на довкілля протягом п’яти років з дня прийняття рішення про провадження планованої діяльності можуть бути використані для отримання інших документів дозвільного характеру, передбачених законодавством, за умови що вони не передбачають встановлення (затвердження) змін у діяльності, затвердженій (схваленій) рішенням про провадження планованої діяльності або подовження строків її провадження.

Висновки державної екологічної експертизи, одержані до введення в дію цього Закону, зберігають чинність та мають статус висновку з оцінки впливу на довкілля.

Процедура отримання висновків з оцінки впливу на довкілля викладена в Законі