Проведено перевірку структурних підрозділів Державної продовольчо-зернової корпорації на території Сумської області

Державною екологічною інспекцією у Сумській області проведена планова перевірка дотримання вимог природоохоронного законодавства структурними підрозділами ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація» (ПАТ «ДПЗКУ»), що розташовані на території Сумської області: Філія ПАТ «ДПЗКУ» «Буринський елеватор», Філія ПАТ «ДПЗКУ» «Сумський КХП», Філія ПАТ «ДПЗКУ» «Кролевецький КХП».

Основними порушеннями вимог природоохоронного законодавства, що були виявлені під час перевірки є: відсутній дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, не здійснюються інструментально-лабораторні вимірювання параметрів викидів забруднюючих речовин стаціонарних джерел, ефективності роботи газоочисних установок, пересувних джерел, порушення правил технічної експлуатації установок очистки газу, не ведеться облік відходів за  формою 1-ВТ «Облік відходів та пакувальних матеріалів і тари», показник загального утворення відходів на підприємстві за 2015 та 2016 рр. не розрахований, що унеможливлює з’ясування необхідності отримання складання декларації про утворення відходів та складання реєстрових карт об’єктів утворення відходів, виявлено крапельне забруднення ґрунту відпрацьованими мастилами, розміщення відходів у невстановленому місці.

До адміністративної відповідальності притягнуто 11 осіб на загальну суму штрафів 2108 грн. Виданий припис стосовно усунення порушень.