Порушник добровільно відшкодував збитки за поруб лісу в розмірі 171 тис. грн.

У січні 2024 року працівники ДП “Недригайлівський агролісгосп” виявили незаконний поруб 15 дерев у лісосмузі поблизу с. Вільшана Роменського району. Про дану подію було повідомлено правоохоронні органи.

Фахівцями Інспекції, які залучались в якості спеціалістів у рамках кримінального провадження, було розраховано шкоду, заподіяну довкіллю внаслідок незаконного порубу лісу, яка склала 171 473 грн.

У подальшому працівниками поліції було встановлено особу, причетну до вказаного порубу: громадянину, місцевому мешканцю, було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 246 Кримінального кодексу України (незаконний поруб лісу) та скеровано справу до суду.

Інспекція в рамках кримінального провадження подала до обвинуваченого цивільний позов про стягнення збитків, заподіяних довкіллю. Обвинувачений, не дочекавшись оголошення вироку, визнав позовні вимоги Інспекції та в добровільному порядку відшкодував заподіяні збитки на суму 171 473 грн. Подальший розгляд кримінальної справи наразі триває.

фото: ГУ Національної поліції в Сумській області