Державна екологічна інспекція закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки

Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області спільно з фахівцями ГУ ДСНС України у Сумській області та представником ДП «Ліси України» провели інформаційно-роз’яснювальну роботу на території м. Суми, зокрема на території дачного кооперативу «Олдиш» щодо запобігання виникненню пожеж в природних екосистемах області.

Незважаючи на зміну погодних умов, варто пам’ятати: щороку пожежонебезпечний період триває змоменту сходження снігового покриву до настання стійкої вологої осінньої погоди або утворення снігового покриву.

Як зазначають фахівці ДП «Ліси України», більшість випадків виникнення лісових пожеж, відбувається внаслідок випалювання сухої рослинності місцевими мешканцями.

Також варто зазначити, що станом на 17.04.2024 року державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Сумської області за фактом спалювання сухої рослинності або її залишків та порушення вимог пожежної безпеки в лісах, притягнули до адміністративної відповідальності 3 громадян за ст. 77-1 КУпАП на загальну суму 9 180 грн  та 1 громадянина за ст. 77 ч. 1 КУпАП на суму 1530 грн.

Тож вкотре наголошуємо про необхідність бути обережними – не спалюйте суху рослини та сміття на присадибних ділянках та дотримуйтесь правил пожежної безпеки, адже лише від однієї іскри може виникнути масштабна пожежа.