Бездрицька сільська рада сплатила збитки за засмічення земель відходами

За результатами планової перевірки Бездрицької сільської ради, проведеної Інспекцією у березні цього року, було виявлено кілька несанкціонованих сміттєзвалищ в межах населених пунктів: в с. Токарі – площею 100 м2  та в с. Бездрик – площею 300 та 510 м2, що призвело до засмічення земельних ділянок.

Оскільки особи, винні у засміченні земельних ділянок не були встановлені, а органом місцевого самоврядування не вжито вичерпних заходів, передбачених статтями 12, 26 Закону України «Про управління відходами», за даним актом спеціалісти Інспекції здійснили розрахунок шкоди відповідно до Методики визначення розмірів шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства, затвердженої Наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки Україні від 27.10.1997 р. № 171.

Розмір спричиненої земельним ресурсам шкоди внаслідок засмічення побутовими відходами склав 68 526 грн. Претензію, яку Інспекція направила для відшкодування збитків, Бездрицька сільська рада сплатила добровільно.