Сумська міська рада ліквідовує несанкціоновані сміттєзвалища

Спеціалісти Державної екологічної інспекції у Сумській області у квітні 2024 року в ході перевірки фактів, викладених у зверненні фізичної особи, виявили несанкціоноване розміщення будівельних відходів неподалік вул. Березовий Гай в м. Суми.

На адресу Сумської міської ради Інспекція направила вимогу щодо ліквідації звалища, яка на поточному тижні поінформувала Інспекцію про ліквідацію вказаного звалища.

Також надійшла інформація й про ліквідацію ще кількох сміттєзвалищ: поблизу провулку Гетьманського в Сумах, про що ми писали раніше http://surl.li/qqdmlg, поблизу вулиці Космічної, Березової (у яру між Сумською обласною гімназією-інтернатом для творчо обдарованих дітей та гаражами), на території прибережної смуги р. Стрілка вздовж вул. Кругова та Кузнечний проїзд та в районі 40-ї підстанції у м. Суми. При цьому чотири сміттєзвалища поруч із 40-ю підстанцією були виявлені Інспекцією ще у 2022 році.

Загалом, від початку 2024 року Інспекцією було виявлено 58 несанкціонованих сміттєзвалищ на території м. Суми загальною площею близько 14000 м2. Надано 20 вимог щодо їх ліквідації. Протягом 2024 року Інспекція отримала інформацію про ліквідацію 17 смітників.