За вбивство козулі порушник сплатив 32 тисячі гривень

09.07.2024 на території Лебединської ОТГ Сумського району працівниками поліції був зупинений транспортний засіб, яким керував громадянин, в багажнику якого було виявлено тушу самця козулі європейської з ознаками вогнепального поранення та мисливську рушницю. Відповідні матеріали справи правоохоронці направили до Інспекції для вжиття заходів реагування в межах компетенції.

Інспекція склала на порушника протокол про адміністративне правопорушення за фактом порушення правил полювання, який в подальшому був скерований на розгляд до Лебединського районного суду для вирішення по суті, а також обраховано розмір завданої шкоди – збитки за незаконне добування мисливської тварини склали 32 000 грн. На підставі претензії, яку Інспекція направила порушнику для добровільного відшкодування, станом на сьогодні збитки ним сплачені у повному обсязі.

Нагадуємо, що незаконне полювання тягне за собою настання юридичної та майнової відповідальності. Згідно статті 85 КУпАП (порушення правил полювання без наслідків) передбачений штраф. Розмір стягнення залежить від конкретного порушення і коливається від 102 грн до 2040 грн (для громадян) та від 119 грн до 2550 грн (для посадових осіб). Кримінальна відповідальність загрожує порушникам, які заподіяли істотної шкоди тваринному світу, а також особам, які полюють у заповідниках чи на звірів занесених до Червоної книги України. У такому випадку винуватцям загрожує до 3 років обмеження волі.

До уваги мисливців: пам’ятайте, що в умовах воєнного стану полювання ЗАБОРОНЕНЕ!

Фото: Поліція Сумської області

https://www.facebook.com/policesumy/posts/796799645898616?ref=embed_post