Незаконний скид каналізаційних стоків у довкілля виявлено в Сумах

Державною екологічною інспекцією у Сумській області опрацьовано звернення, яке надійшло від мешканця м. Суми на Гарячу лінію Інспекції стосовно забруднення водного об’єкту в районі вулиці Березовий Гай.

Фахівцями Інспекції у присутності заявника було проведено обстеження водойми на території з вільним доступом, а також прилеглої до водойми території в районі вул. Березовий Гай в м. Суми поблизу ТОВ «ВП «Полісан».

Факт забруднення підтвердився, оскільки було виявлено, що з труби, яка виходить з території ТОВ «ВП «Полісан», дійсно здійснюється скид забрудненої води, яка має характерний запах каналізації. Цей неприємний запах спостерігається і поблизу озера.

Інспектори відібрали проби поверхневих вод та води, яка витікає з труби й потрапляє у водойму. Результати аналізів лише підтвердили факт забруднення: у відібраних пробах спостерігається високий вміст характерних специфічних для каналізаційних стічних вод показників, таких як ХСК, БСК5, азот амонійний, ортофосфати.

На підставі статті 202 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та статті 214 Кримінального процесуального кодексу України, матеріали обстеження, Протокол вимірювання показників складу та властивостей вод були скеровані Інспекцією до правоохоронних органів для вжиття заходів реагування щодо усунення факту порушення норм екологічного законодавства.