Інспекція провела толоку до Всесвітнього дня водних ресурсів

З нагоди Всесвітнього дня водних ресурсів не тільки в Україні, а й по всьому світу, проходять традиційні природоохоронні акції й толоки.

Традиція щорічного прибирання прибережних смуг водних об’єктів стає усталеною для працівників Інспекції, і толоки проводяться кілька разів на рік не лише з нагоди екологічних свят, а ще й тому, що сталою, на жаль, залишається і традиція населення залишати після себе купи сміття у місцях відпочинку. Після зими ми знову спостерігаємо численні смітники на берегах водойм.

Сьогодні Державна екологічна інспекція у Сумській області традиційно долучилась до прибирання прибережної зони водних об’єктів в м. Суми. Участь у заході також взяли представники Департаменту захисту довкілля та природних ресурсів Сумської ОДА, Департаменту розвитку громад, територій та інфраструктури Сумської ОДА, Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області, Управління державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Сумській області, Північного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, КП «ЧИСТЕ МІСТО» Сумської міської ради, Північного лісового офісу ДП «Ліси України», які надали підтримку у забезпеченні необхідним обладнанням та вивезення зібраних спільними зусиллями десятків мішків сміття.

Символічно, що тема цьогорічного Всесвітнього дня водних ресурсів – «Вода для миру». Ми усі мріємо жити в мирній країні, сьогодні найбажанішим для кожного українця є Перемога України над ворогом. Тому так важливо в час, коли наші захисники боронять країну, зберегти довкілля і наші природні ресурси заради майбутнього.

Будьте екологічно свідомими, дбайте про красу і чистоту рідного краю!