Спеціалісти Інспекції взяли участь у спільному семінарі з правоохоронними органами

27 лютого 2024 р. в Сумській обласній прокуратурі відбувся спільний семінар на тему «Особливості досудового розслідування та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про кримінальні правопорушення за фактами забруднення водних об’єктів та атмосферного повітря, відшкодування завданих збитків таким забрудненням».

Участь у заходів взяли старші державні інспектори з охорони довкілля Сумської області Віталій ЛИТВИН, Оксана ДИННИК, Ігор МОСПАНОВ, прокурори окружних прокуратур та слідчих органів поліції, відповідальних за вказаний напрям роботи, та представники Департаменту захисту довкілля та природних ресурсів Сумської облдержадміністрації.

Спеціалісти Інспекції виступили з доповідями на теми:

  • особливості здійснення розрахунків за фактами забруднення водних об’єктів; особливості застосування сервісу «ЕкоЗагроза»;
  • особливості здійснення розрахунків за фактами забруднення атмосферного повітря;
  • особливості здійснення інструментально-лабораторного контролю, у тому числі під час проведення досудового розслідування кримінальних правопорушень.

За результатами проведеної наради всі зацікавлені сторони домовились про поглиблення подальшої співпраці у сфері захисту довкілля.