Для працівників Інспекції психологи провели тренінг на тему професійного вигорання

Сьогодні для посадових осіб Державної екологічної інспекції у Сумській області фахівці Центру психічного здоров’я провели психологічний тренінг “Профілактика професійного вигорання”.

Проєкт Багатогалузева гуманітарна допомога та розбудова стійкості / Multi-sectoral humanitarian aid and resilience building фінансується Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини (GFFO), Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку (BMZ) та здійснюється благодійною організацією Malteser International (юридична частина Malteser Hilfsdienst e.V.) Кельн, Німеччина. В Україні проєкт реалізує ГО Mental Health Service.

Під час тренінгу обговорювались особливості та стани ментального здоров’я, причини та наслідки стресу, методи боротьби з ним; професійне, емоційне вигорання, способи допомоги людям в таких станах. Усе, що змінює наш психоемоційний стан, в тій чи іншій мірі відображається на поведінці, спілкуванні, ставленні до оточуючих, ефективності праці та на якості життя людини в цілому. Саме тому в цей нелегкий для усіх нас час, під час війни, що триває, в безперервнім потоці тривожних новин, стресі й переживаннях надважливо приділяти увагу своєму здоров’ю, як фізичному, так і ментальному, вміти вчасно та правильно реагувати на зміни психоемоційного стану, мати навички допомоги собі та близьким людям, або вчасно зрозуміти, коли варто звернутися до фахівців за професійною психологічною допомогою.