З Днем Європи!

Україна цьогоріч вперше відзначає День Європи разом із країнами Європейського Союзу – 9 травня, в статусі країни-кандидата на членство в ЄС. Ми є частиною родини європейських держав зі спільними цінностями та прагненнями, а Збройні Сили України міцно стоять на захисті всієї Вільної Європи.
Саме в цей день 1950 року, тодішній міністр закордонних справ Франції Робер Шуман, один із батьків-засновників Об’єднаної Європи, проголосив свою відому декларацію. Вона розпочинається словами: «Мир у світі неможливо забезпечити без прогресивних зусиль, сумірних рівню небезпеки, яка перед ним постає». Нині вважається, що Декларація Шумана офіційно започаткувала процес європейської інтеграції. А 9 травня затверджено в Європейському Союзі як День Європи, один із офіційних символів ЄС.
Відзначаючи День Європи 9 травня, ми підкреслюємо нашу єдність та силу, нашу віру в європейський інтеграційний проєкт, як рушія розвитку та миру на континенті. Просто тут і зараз, в Україні, ми разом пишемо новий розділ історії Вільної Європи.
Маємо чудовий привід у День Європи висловити подяку Європейському Союзу за підтримку та допомогу у боротьбі за майбутнє нашої країни, за нашу незалежність, демократичні цінності та відновлення миру!
Ця згуртованість наближає мир. І в цьому історична єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм, а разом переможемо і рашизм.
З Днем Європи! 🇺🇦🤝🇪🇺