Атмосферне повітря Сумщини потерпає від воєнних дій

Державна екологічна інспекція у Сумській області при взаємодії з правоохоронцями та рятувальниками систематично фіксує факти негативного впливу на довкілля внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Зокрема, між відомствами відбувається постійний обмін інформацією про наслідки ворожих обстрілів, на підставі якої Інспекція обчислює розмір завданої шкоди.

Так, відповідно до офіційних даних, отриманих від ГУ ДСНС у Сумській області, упродовж першої половини жовтня Шосткинський район був одним із найбільш постраждалих від атак росіян. Лише із Дружбівської ОТГ рятувальники отримали щонайменше 6 повідомлень про руйнацію і подальше загоряння адміністративної, господарчих та житлових будівель після влучання ворожих снарядів.

Кожна пожежа призвела до викидів токсичних речовин в атмосферне повітря, що завдало державі значних збитків. Так, за підрахунками фахівців Державної екологічної інспекції у Сумській області, загальна сума збитків за забруднення атмосферного повітря у Дружбівській громаді лише упродовж 01-12 жовтня перевищила 234 тисячі гривень.


Фото Головного управління Національної поліції в Сумській області