Студенти СНАУ закріпили теоретичні знання, пройшовши практику в Інспекції

Сьогодні, 31.07.2023, на базі Державної екологічної інспекції у Сумській області завершилась чергова виробнича практика для студентів-екологів. Цього разу практичні навички у галузі охорони довкілля та раціонального природокористування засвоювали третьокурсники кафедри екології та ботаніки Сумського національного аграрного університету.

Упродовж півтора місяця майбутні екологи детально ознайомлювались із повноваженнями Інспекції, особливостями здійснення державного нагляду у сфері охорони навколишнього природного середовища, основними питаннями, котрі розглядають екоінспектори під час перевірок суб’єктів господарювання та органів місцевого самоврядування тощо.

За словами практикантів, вони вважають, що в контексті активних євроінтеграційних процесів в Україні екологічна галузь має дуже високі перспективи. А тому вірять, що їхні майбутні професії матимуть значний попит.

Державна екологічна інспекція у Сумській області також висловлює сподівання, що виробнича практика допомогла студентам якісно закріпити теоретичні знання, зібрати ґрунтовну інформацію для написання наукових робіт та отримати базові навички для подальшої професійної діяльності.