Сумські екологи та лісівники висадили майже 4 тисячі дерев в рамках програми «Зелена країна»

Працівники Державної екологічної інспекції у Сумській області та Сумського лісового господарства разом провели спільну акцію із примноження лісових насаджень. Так, днями територія Могрицького лісництва збільшилась на кілька тисяч квадратних метрів молодого лісу. На цій ділянці учасники висадили сіянці дуба черешчатого – аборигенного виду, який зростав у цій частині Сумського району задовго до втручання людини.

Зазначена акція проводилась на виконання державної екологічної програми «Зелена країна». За офіційними даними, на Сумщині станом на початок квітня в її рамках вже було висаджено близько 350 тисяч сіянців і саджанців. А за підсумками спільної плідної роботи екологів та лісівників у Могрицькому лісництві, загальна кількість молодих насаджень зросла ще майже на 4 тисячі однорічних деревець.

Державна екологічна інспекція у Сумській області висловлює сподівання, що головний результат акції буде особливо відчутним через кілька десятиліть – коли на місці висадки молодняка утвориться багатокомпонентна екосистема, а прийдешні покоління матимуть змогу милуватися куточком дикої природи.