Екоінспектори запобігли загибелі риби від рук браконьєрів

Учора, 05.04.2023, рейдова група Державної екологічної інспекції у Сумській області перевіряла природні території Роменського району.  При цьому основна увага приділялася контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства під час нересту водних біоресурсів.

У ході обстеження місцевості поблизу с.Вовківці, екоінспектори виявили на березі заплави р.Сула дерев’яний човен та ознаки встановлення рибацьких сіток на водному плесі.  Втім жодних сторонніх осіб біля водойми не було. У зв’язку з цим, вони самостійно вилучили заборонені знаряддя лову, аби не допустити браконьєрства та можливої загибелі водних біоресурсів. І як виявилось, до сіток встигли потрапити 3 щуки, 5 пліток та 8 карасів.

За даним фактом, (у разі встановлення винних осіб), браконьєрам загрожуватиме стягнення 680 грн. штрафу та відшкодування 30872 грн. збитків,  розрахованих Інспекцією за незаконне добування вищезазначених біоресурсів.

Оскільки вся риба, яку екоінспектори визволили із браконьєрських снастей, виявилась живою, її відпустили назад до природного середовища одразу після повного документування доказів правопорушення.