Працівників Інспекції відзначили з нагоди Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища

05 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Він був заснований Генеральною асамблеєю ООН у 1972 році. Головною метою свята є привернення уваги населення планети до проблем довкілля, а також мотивування усіх держав світу до раціонального використання природних ресурсів і створення екологічного законодавства.

Для працівників Держекоінспекції, інших природоохоронних органів, установ, організацій, а також науковців цей день є професійним святом. Адже вони свідомо присвятили своє життя збереженню природи.

В Державній екологічній інспекції у Сумській області працює багато молодих фахівців-початківців, проте є й такі, чий стаж у природоохоронній діяльності перевищує 20 років. Одним із них є державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області Олександр ШИМКО. За вагомий особистий внесок у забезпечення реалізації державної політики із здійснення держнагляду у сфері охорони довкілля, відповідно до протоколу засідання КМУ від 02.06.2021, його було нагороджено Почесною грамотою Кабінету Міністрів України та пам’ятним  знаком.

Також, з нагоди професійного свята, за зразкове виконання службових обов’язків Почесною грамотою Держекоінспекції України було відзначено начальницю оргвідділу Юлію ТЮРІНУ. Крім цього, Подяки Держекоінспекції отримали старші державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Сумської області Микола ШЕРСТЮК та Марина ЛУБЕНСЬКА.

Оскільки 06 червня в Україні святкувався ще й День журналіста, Подяку Держекоінспекції України було оголошено головному спеціалісту зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Наталії СТУПИЧ.