Держекоінспекція долучилася до акції «1 мільйон дерев за 1 день»

10 квітня працівники Державної екологічної інспекції у Сумській області взяли участь у міжнародній акції «1 мільйон дерев за 1 день» в рамках проєкту «Озеленення Планети». Цього дня тисячі людей в Україні та сотні інших країн висаджували дерева у своїх населених пунктах та за їх межами. Головною місією заходу стало об’єднання людей задля відновлення екосистеми Землі та підвищення рівня екологічної свідомості населення планети.

У Сумах в рамках вищезазначеної акції представники різних організацій та установ, волонтери та небайдужі громадяни разом закладали так званий «Парк Щастя» біля озера Чеха. За пару годин їм вдалося висадити близько 500 саджанців різних порід (сосни, берези, дуби, верби та ін.). Кілька десятків з цих деревець Держекоінспекції надали в ОКАП «Сумиоблагроліс», долучившись таким чином до озеленення міста.

Попри те, що акція «1 мільйон дерев за 1 день» вже відбулася, Державна екологічна інспекція у Сумській області закликає не збавляти обертів і примножувати природні багатства! Просимо бережливо ставитися до зелених насаджень та навколишнього природного середовища загалом. Висловлюємо сподівання, що ні в кого не підійметься рука, аби зламати чи викопати молоде деревце.

Для тих, кому байдуже на подібні заклики, повідомляємо: за знищення зелених насаджень в межах населених пунктів передбачено накладення штрафу на громадян до 510 грн., а на посадовців та ФОПів – до 850 грн. Окрім штрафу за пошкодження до ступеня неприпинення росту кожного деревця діаметром до 6 см передбачено відшкодування збитків у сумі 100 грн., якщо ж таке дерево знищено повністю (до ступеня припинення росту), то розмір шкоди складає 200 грн.