Державна екологічна інспекція у Сумській області долучилася до масштабного прибирання екосистем

Починаючи з 1986 року, у треті вихідні вересня безліч країн світу проводять екологічні толоки та акції, приурочені Міжнародному дню чистих берегів. Метою цих заходів є привернення уваги людей до проблеми неналежного поводження з відходами та засмічення планети. Зокрема, цього дня проводиться прибирання узбереж океанів, морів, річок та озер, задля зменшення нищівного впливу сміття на стан водних об’єктів і життєдіяльність біоресурсів.

Цьогоріч глобальне прибирання «Я прибрав – твоя черга!» припадає на 19 вересня. Паралельно з ним, сьогодні відбуваються заходи в рамках Всесвітнього дня прибирання – «World Cleanup Day». Ініціаторами цієї глобальної екологічної толоки є учасники молодіжного руху, зокрема, в Україні – громадської організації «Let’s do it, Ukraine!».
Працівники Інспекції традиційно долучилися до заходів, прибравши частину прибережної смуги р.Псел в м.Суми, в районі вул.Героїв Крут. Під час толоки природоохоронці зібрали близько 100 мішків побутових та будівельних відходів. ТОВ «Сервісресурс» зголосилося допомогти у вивозі сміття, якого назбирали на повну вантажівку.
Державна екологічна інспекція у Сумській області закликає громадян бути екологічно свідомими, не залишати відходи після відпочинку та долучатися до толок! Показуючи власний приклад бережливого ставлення до довкілля, ми маємо шанс не допустити того, аби наша планета потонула у смітті!