Шкільний урок від екоінспекторів

Сьогодні, 09.10.2019, державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Сумської області Оленою ДЕЙНЕГОЮ проведено 3 “екоуроки” у Сумській спеціалізованій школі №10.

Фахівець розповіла учням 5-Г, 7-А та 7-В про особливості поводження з побутовими відходами та їх вплив на довкілля. Для наочності працівники Інспекції підготували презентацію з відомостями про строки розкладання різних видів відходів, об’єми сміття, які в середньому утворює кожна людина, та іншою корисною інформацією.

Приємним є той факт, що юні сумчани проявили неабияку цікавість до теми, а захід перетік у жваву дискусію. Найбільше слухачів вразило те, що сміттєзвалища займають мінімум 7% від загальної площі України, що вдвічі перевищує площу заповідників. Тож у школярів виникло багато запитань про правильне сортування відходів та місця приймання вторинної сировини у Сумах.

Державна екологічна інспекція у Сумській області продовжить практику проведення подібних “екоуроків” для дітей та молоді, адже це є внеском у підняття рівня екологічної свідомості громадян.

Тож звертаємось до педагогічних, студентських, учнівських колективів та батьків: якщо у вас є зацікавленість у проведенні пізнавальної лекції з якогось із питань охорони довкілля, працівники Інспекції з радістю її проведуть при першій же нагоді!

Для довідок звертайтеся за телефоном: (0542) 77-10-12.