У Сумському районі вилучили браконьєрські знаряддя відлову тварин

В ході рейдової перевірки 16.09.2023 працівники Державної екологічної інспекції у Сумській області спільно з єгерською службою Білопільської районної організації УТМР виявили встановлені невідомими особами браконьєрські петлі для відлову тварин в лісовому масиві на території Сумського району (колишній Білопільський район).

Задля недопущення загибелі тварин усі виявлені незаконні знаряддя лову були вилучені і у подальшому будуть знищені у встановленому законодавством порядку.

Для усіх любителів вчиняти браконьєрські протиправні дії вкотре наголошуємо, що за порушення правил полювання встановлена адміністративна та кримінальна відповідальність, зокрема: за полювання забороненими знаряддями лову частиною 2 статі 85 КУпАП передбачене накладення штрафу на громадян від 1020 до 2040 грн. з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої або позбавлення права полювання на строк до трьох років з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої і на посадових осіб – від 1530 до 2550 грн. з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої.

Разом з тим, крім встановленої відповідальності, під час дії воєнного стану на території України та в умовах обмежень і заборон щодо полювання, варварське знищення громадянами України об’єктів тваринного світу сприймається особливо цинічно і аморально, оскільки такі ж самі дії вчиняють російські терористичні війська, знищуючи без жалю усе живе на нашій землі.