Інспекція провела дитячу акцію «Рукавички для Діда Мороза»

26 грудня в Державній екологічній інспекції у Сумській області відбулася природоохоронна акція «Рукавички для Діда Мороза». Її ідейними натхненниками та учасниками стали талановиті третьокласники Сумської спеціалізованої школи І ст. № 30 «Унікум» та вихованці гуртка «юні журналісти». Для Мороза, який живе у лісі та керує зимою, вони власноруч виготовили яскраві паперові рукавички, якими сьогодні прикрасили новорічну ялинку.

«Ми думаємо, що Дід Мороз, як і всі ми, часто губить або псує свої рукавички. Тому ми зробили йому багато нових та красивих. Можливо, коли у нього не будуть мерзнути руки, він буде добрішим та краще дбатиме про природу під час холодів», – презентувала роботи учасниця акції Мирослава СИДОРЕНКО.

У свої поробки діти вклали листи до Діда Мороза, в яких просили подарунків не для себе, а для природи: вкрити снігом дерева, не морозити тварин та рослин, навчити людей бережливому ставленню до довкілля тощо.

В. о. начальника Державної екологічної інспекції у Сумській області Олександр УВАРОВ зазначив, що, попри те, що учасники заходу є досить юними, в їх листах описані досить «дорослі» проблеми довкілля. Тому дітям було вручено перші в своєму роді символічні посвідчення – «юний екошериф» та невеличкі приємні подарунки.

За вагомий внесок у виховання екологічно свідомої молоді, популяризацію екологічного мислення, бережливого ставлення до природних ресурсів та довкілля педагогічний колектив школи №30 «Унікум» та керівниця гуртків КЗ СОР обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Людмила ГОВІЙНА отримали подяки Державної екологічної інспекції у Сумській області.

Більш того, «унікальні» школярі надихнули Державну екологічну інспекцію у Сумській області на започаткування екологічно-творчого конкурсу «Рукавички для  Діда Мороза». Тож у 2020 році до участі у заході будуть запрошені учні всіх навчальних закладів області.