Екоінспекторами виявлено 14 порушень під час операції “Новорічна ялинка”

Державною екологічною інспекцією у Сумській області вже проведено близько 100 перевірок в рамках щорічної природоохоронної операції “Новорічна ялинка”. Під час здійснення заходів державного контролю інспектуються лісові масиви та місця торгівлі новорічними ялинками по всій території Сумської області.

Станом на 27 грудня 2019 року працівниками Інспекції виявлено 6 фактів незаконної торгівлі новорічними ялинками. Усі порушення були зафіксовані на території м. Сум, де громадяни продавали хвойні деревця без документів, які б свідчили про законність їх заготівлі та реалізації. На порушників складено протоколи за ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а відповідні матеріали спрямовано до суду.

Крім того, Інспекцією складено 8 адміністративних протоколів за самовільний поруб хвойних дерев на загальну суму штрафів 4080 грн. Також обраховано розмір шкоди, заподіяної внаслідок знищення лісових насаджень, який склав 3988 грн.

Державна екологічна інспекція у Сумській області попереджає, що операція “Новорічна ялинка” триватиме до середини січня, тому збитки за незаконний поруб кожного хвойного дерева віком до 41 року обраховуватимуться у потрійному розмірі, навіть після новорічного свята.