Студентам-екологам розповіли про особливості здійснення перевірок

Сьогодні, 10.10.2019, в приміщенні Державної екологічної інспекції у Сумській області пройшов навчальний семінар для студентів четвертого курсу Сумського державного університету.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Сумської області Марина ВОДЗИНСЬКА, Яна ШЕВЧЕНКО та Олена ДЕЙНЕГА розповіли майбутнім екологам про види та особливості перевірок. Так, студенти дізналися про організацію та здійснення державного нагляду за дотриманням вимог природоохоронного законодавства. Зокрема, їм показали та пояснили, як створюється вся документація, що необхідна для повноцінної перевірки: повідомлення, накази, акти, приписи, протоколи та постанови і т.ін.

Крім теоретичної та правової інформації, інспекторки поділилися зі студентами власним досвідом проведення перевірок та розповіли про деякі курйозні випадки, які інколи трапляються під час діяльності Інспекції.

Дехто зі студентів цікавився можливістю працевлаштування до Державної екологічної інспекції у Сумській області після закінчення СумДУ та вимогами законодавства до проходження конкурсу на заміщення вакантної посади державної служби.

Тож, сподіваємось, невдовзі ряди природоохоронців в органах, установах, організаціях та на підприємствах Сумської області поповняться молодими висококваліфікованими екологами.