Проведено особистий прийом громадян – мешканців Тростянеччини

17 липня першим заступником начальника Державної екологічної інспекції у Сумській області Кашпур Іриною Володимирівною проведено в м. Тростянець (у приміщенні Тростянецької районної державної адміністрації) особистий прийом громадян міста та району.

Цього разу формат заходу дещо відрізнявся від попередніх участю в ньому голови Тростянецької райдержадмінстрації Сипка Олега Дмитровича.

Слід зазначити, що керівництво району природоохоронним питанням приділяє значну увагу – це чи не єдина районна адміністрація області, в штаті якої є посада спеціаліста з охорони навколишнього природного середовища.

До особистого прийому громадян адміністрацією було підготовлено власний перелік проблемних екологічних питань регіону, серед яких: організація знесення зелених насаджень за межами населених пунктів в правовому полі, непоодинокі випадки обмеження доступу місцевих жителів до орендованих водних об’єктів їх орендарями та ін.

На особистому прийомі тростянчани піднімали питання несанкціонованих смітників в межах міста, голова Дернівської сільської ради Тростянецького району та керівник місцевого агропідприємства звернулись з питанням щодо можливих шляхів поводження зі складським приміщенням, у якому до 2012 року зберігались непридатні до застосування пестициди та агрохімікати, і який розташований на відстані близько 100 м від житлових будинків.

По результатам проведеного заходу спеціалістам Інспекції надані відповідні доручення для опрацювання порушених питань у межах повноважень.