На Сумщині сезон полювання розпочався із низки порушень

У суботу, 06 листопада, в мисливських угіддях Сумщини розпочався сезон полювання на парнокопитних тварин та хутрових звірів. Задля попередження можливих фактів порушення мисливцями вимог природоохоронного законодавства працівники Державної екологічної інспекції у Сумській області здійснювали рейди на території кожного району. За результатами інспектування минулими вихідними екоінспектори виявили 18 порушників правил полювання.

Серед найпоширеніших порушень було полювання у темний час доби, відсутність дозвільних документів, використання заборонених набоїв тощо. На кожного з порушників складено протоколи за ч.1 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Максимальна санкція статті передбачає накладення штрафу на громадян у розмірі до 1020 грн., та до 1530 грн. – на посадових осіб.

Держекоінспекція у Сумській області вкотре нагадує: перелік заборон для полювання викладено у ст.20 Закону України “Про мисливське господарство та полювання”. Закликаємо мисливців бути відповідальними та не опускатися до рівня браконьєрів!