Екоінспекція долучилася до створення яблуневого саду

23 жовтня Державна екологічна інспекція у Сумській області долучилася до Всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом». Цього разу заходи відбувалися на території Великобобрицького лісництва ДП «Краснопільський лісгосп». Протягом дня спільними зусиллями школярів, громадськості, журналістів, лісівників та представників органів влади було висаджено понад 1000 саджанців яблунь різних сортів.

У висадці дерев брав участь і головний державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області Вячеслав БОГОМОЛОВ. «Під час перевірок та рейдів екоінспектори часто виявляють факти самовільних порубів дерев. Але ті гроші, які у вигляді штрафів і збитків ми стягуємо до бюджету, на жаль, не повернуть втрачені насадження. Саме тому потрібно не лише ефективно охороняти лісові та інші насадження, а й систематично примножувати їх», – зауважив начальник Інспекції.

            Державна екологічна інспекція у Сумській області закликає кожного також зробити внесок в озеленення. Не обов’язково брати участь у подібних масових заходах – достатньо, наприклад, посадити деревце біля свого будинку. Це стане простою і гарною інвестицією у майбутнє навколишнього середовища та життя прийдешніх поколінь. Бо якщо кожен мешканець Сумщини висадить хоча б один саджанець, то кількість дерев на планеті збільшиться на мільйон!