Працівників інспекції ознайомили зі змінами в законодавстві про держслужбу

 

Працівники Державної екологічної інспекції у Сумській області пройшли навчання в режимі відеоконференції щодо останніх змін в законодавстві про державну службу. Лекцію провів заступник начальника Міжрегіонального управління НАДС у Харківській та Сумській областях Максим ГАВРИЛЮК.

Зокрема, він розповів про зміни в порядку проходження конкурсів на заміщення вакантних посад в умовах карантину, про нові вимоги щодо етичної поведінки держслужбовців, про реформування системи оплати праці та ін.

Також було зазначено, що головним цьогорічним нововведенням є розробкаСтратегії реформування державного управління Українита Концепції реформування системи оплати праці державних службовців. Так, державою розроблено нову класифікацію типових посад, що базується на аналізі законодавства, європейського досвіду, основних напрямів роботи на посадах, та зворотному зв’язку від стейкхолдерів. Відтак, нині визначено 28 сімей посад, яких поєднує певний ключовий функціонал. Як пояснив Максим Гаврилюк, класифікація посад є основою подальшої реформи системи оплати праці держслужбовців, яка передбачатиме, що не менше 70% заробітної плати складатиме посадовий оклад, і не більше 30% – варіативні виплати. Така система покликана зробити систему оплати праці прозорою та зрозумілою для суспільства і мінімізувати можливості зловживання та корупції.

Для того, аби думку кожного було враховано під час розробки та реалізації заходів з реформування галузі, пропонуємо працівникам інспекції та всім іншим держслужбовцям пройти опитування, розроблене Національним агентством України з питань державної служби, перейшовши за посиланням: https://nads.gov.ua/oplata-praci-derzhavnih-sluzhbovciv/opituvannya-shchodo-reformuvannya-sistemi-oplati-praci-derzhavnih-sluzhbovciv