У сумське «Безіменне озеро» скидають нечистоти

Інспекцією отримано та опрацьовано інформацію про несанкціонований скид стічних вод у водойму в районі бази відпочинку «Бережок» по вул. Героїв Крут м. Сум.

У ході перевірки, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Сумської області було відібрано проби води з водного об’єкту, відомого серед мешканців Сум як «Безіменне озеро». За результатами лабораторного аналізу встановлено, що якість води у ньому відповідає встановленим граничнодопустимим концентраціям для водойм господарсько-побутового використання.

Проте, під час візуального огляду території було виявлено трубу, з якої витікають стічні води. За результатами дослідження гідрохімічних показників проб води, відібраних з труби, відділом інструментально-лабораторного контролю було виявлено високі концентрації специфічних показників, характерних для каналізаційних стічних вод. Зокрема, перевищено вміст амонію і нітритів та рівнів хімічного й біологічного споживання кисню.

У зв’язку із зазначеним, для подальшого вирішення питання, Інспекцією надіслано лист до Сумської міської ради щодо надання інформації про призначення зазначеної труби, а також про її балансоутримувачів та користувачів.