29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Його було встановлено Указом Президента України у 2019 році, а датою обрано один з найстрашніших днів Іловайської трагедії – коли російські загарбники почали розстрілювати “гуманітарний коридор”, яким наші беззбройні військові мали вийти з-під оточення. Внаслідок тих віроломних і жорстоких подій сотні українських воїнів загинули, зазнали поранень, зникли безвісти та потрапили до полону. Відтак, цей день став однією з найкривавіших сторінок сучасної української історії.

У День пам’яті загиблих захисників України ми вшановуємо подвиг кожного і кожної, хто поліг у героїчній боротьбі за рідну землю. Мабуть, у кожного українця вже є рідний чи знайомий, який з поля бою повернувся на щиті. Не оминуло лихо й колектив Державної екологічної інспекції у Сумській області. Тому сьогодні ми також згадуємо свого професійного колегу та доброго друга Олександра МАТЮХУ, який з перших днів повномасштабної війни полишив роботу держінспектора з охорони довкілля та доєднався до Сил оборони України. Останній свій бій він прийняв 07.11.2022 поблизу Білогорівки Луганської області. Ми завжди пам’ятатимемо Олександра і тисячі інших полеглих Героїв, завдяки яким існуємо ми та наша держава.
Вічна пам’ять та шана Героям!