Фахівці Інспекції взяли участь у комісії з обстеження худобомогильників

Фахівці Інспекції взяли участь у комісії з питань унормування системи планувальних обмежень до проекту Генерального плану м. Охтирки щодо санітарно-захисних зон худобомогильників, які розташовані у периферійній частині міста Охтирка.

Комісією було обстежено стан територій, на яких відповідно до затвердженої містобудівної документації розміщені  скотомогильники. Мета обстеження: визначення стану об’єктів, їх використання за призначенням, можливість встановлення санітарно-захисної зони при внесенні змін до містобудівної документації.

Ураховуючи те, що під час обстеження ознак використання скотомогильників не виявлено, комісією було рекомендовано вивести з експлуатації наступні об’єкти:

3 скотомогильники на території АТЗТ «Зоря», Кардашівська сільська рада, за межами населеного пункту (молочнотоварна ферма №2, птахоферма, молочнотоварна ферма №1),

1 скотомогильник на території сільськогосподарського колективного підприємства ім. Муратова, Положанська сільська рада, за межами населеного пункту.

Також рекомендовано провести консервацію (закриття) та заборону використання у подальшому територій недіючих скотомогильників, та біотермичної ями, яка знаходиться на території  міжрайонної Державної лабораторії ветеринарної медицини в м. Охтирка.