За участі представників Інспекції відбувся онлайн круглий стіл на тему: «Стратегічне планування управління відходами»

Сьогодні, 19.03.2024 р., відбувся онлайн захід – круглий стіл на тему «Стратегічне планування управління відходами», організаторами якого за підтримки проєкту UCORD та Швейцарсько-українського проєкту «Згуртованість та регіональний розвиток України» були Міндовкілля, Мінінфраструктури, Сумська обласна військова адміністрація, Агенція регіонального розвитку Сумської області.

Учасники заходу: представники органів місцевого самоврядування територіальних громад з Сумської, Донецької, Запорізької, Луганської, Харківської, Херсонської областей.

Участь у заході також взяла заступник начальника відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами Олена ДЕЙНЕГА.

В ході наради учасниками були розглянуті питання щодо стратегічного планування в сфері управління відходами між представниками органів публічної влади національного, регіонального та місцевого рівнів, основні завдання законодавства у сфері управління відходами щодо стратегічного планування, виклики та можливості щодо регіонального та місцевого стратегічного планування в сфері управління відходами.

Окремо обговорено питання реалізації Регіонального плану управління відходами в Сумській області до 2030 року, зокрема, щодо визначення об’єктів оброблення побутових відходів в області.

Особливу увагу учасників заходу було акцентовано на завданнях, які визначені проєктом Національного плану управління відходами, надано роз’яснення щодо підходів до розроблення місцевих планів управління відходами та впровадження роздільного збирання відходів відповідно до Методичних рекомендацій з розроблення місцевих планів управління відходами, затверджених Наказом Міндовкілля № 288 від 15.03.2024 р.  

Із зазначеними Методичними рекомендаціями можна ознайомитись за посиланням: https://mepr.gov.ua/nakaz-mindovkillya-288-vid-15-03-2024/. Інформація буде корисною органам місцевого самоврядування при розробленні власних планів, оскільки Методичними рекомендаціями встановлено уніфіковані методичні підходи до розроблення місцевих планів управління відходами.